Expert in kwaliteitsbehang!

Wat is vliesbehang?

Vliesbehang

Vliesbehang is makkelijk overschilderbaar en zorgt voor een stevige toplaag op je muren. Hierdoor is dit behangpapier ideaal om je ruimte een nieuwe look te geven. Het grootste voordeel is echter de snelle manier van plaatsen. Je brengt lijm aan op de muur in plaats van op het papier. Dat versnelt het behangproces enorm waardoor je veel tijd uitspaart. Lees hier meer over de verschillende soorten en het aanbrengen van vliesbehang.

Wat is vliesbehang?

Vliesbehang biedt een makkelijke en snelle oplossing voor het bekleden en renoveren van je muren in huis. Vliesbehang is de ideale ondergrond voor het schilderen van muren. Het vlies absorbeert de ideale hoeveelheid verf en voorkomt strepen. Dankzij vliesbehang hoef je minder verflagen aan te brengen.

Bovendien verstevigt het je muren en verstop je er oneffenheden of kleurverschillen mee. Een andere troef is dat vliesbehang gepleisterde muren beschermt tegen scheuren of krassen in het pleister. De veelzijdigheid van vliesbehang bezorgt dit soort behangpapier ook de naam snelbehang of renovatiebehang.

 

Soorten vliesbehang

Afhankelijk van de manier waarop je snelbehang wilt gebruiken, bestaan er verschillende soorten. Elke variant biedt een specifieke oplossing voor het vernieuwen of bekleden van muren binnenshuis.

 

Effen vliesbehang

Dit type behang heeft een effen en gladde structuur en is daarom erg populair. Effen vliesbehang is toepasbaar in elke ruimte en is makkelijk overschilderbaar. Ook heeft het een zeer lange levensduur en hoef je het nauwelijks te verwijderen wegens slijtage. Afhankelijk van de ondergrond zijn er twee soorten effen behang verkrijgbaar. Een stevige maar stuggere variant en een soepele en makkelijke bewerkbaar alternatief.

 

Gestructureerd vliesbehang

Deze soort lijkt op traditioneel behang maar biedt alle voordelen van vliesbehang. Hou je dus van een traditionele look maar wissel je graag af in kleur? Dan is dit behang voor je de perfecte oplossing. Een nieuwe verflaag en je bent klaar.

 

Decoratief vliesbehang

Decoratief behang is een variant op gestructureerd behang. Het grote verschil is dat dit behang al beschikt over een kleur of afbeelding. Je hoeft het dus niet af te werken met een verflaag. Het is vooral trendgebonden met tal van verschillende afbeeldingen en motieven.

Tip: een leuk idee is om een muur over te laten voor decoratief behang terwijl je de andere bekleed met effen vliesbehang. Op die manier creëer je een uniek effect in bijvoorbeeld je slaap- of woonkamer.


nlGTy1kKcUlJ2B-GbewCUw90NgTZKv6tDkvB7go3iRc" />